Siw-och-Bengt-Jacobsson-är-Årets-Företagare-2014Pratstund med Årets företagare 2014

Jag hade glädjen att få en pratstund med Siw Jacobsson på Lödde Husvagnar efter vinsten
“Årets företagare 2014”.

Siw och Bengt startade Lödde Husvagnar 1988 i lokaler på Fågel Fenix väg. Två år senare byggde de fastigheten på Transportvägen, där de finns än idag.

Siw hade tidigare arbetat som reseledare på buss i Europa och Bengt hade jobbat som lärare på dövskolan i Lund. Lite komiskt nog hade de inte camping gemensamt och hade inte i heller varit ute och campat så mycket. På frågan om hur de just fastnade för husvagnar berättar Siw att det var tillfälligheter, det var någon som påpekade att det behövdes en husvagnsfirma här omkring. Både Siw och Bengt tyckte att Löddeköpinge låg rätt geografiskt med Helsingborg, Landskrona och Eslövsområdet samt ner mot Lund och Malmö.

Att familjeföretaget Lödde Husvagnar har “det lilla extra” är det inget snack om.
För 25 år sen hade vi inte så mycket av sociala medier, utan vi annonserade i tidningar och vi byggde på att kunderna pratade gott om oss berättar Siw. Idag kan barn till tidigare kunder komma in och berätta att deras föräldrar har uttryckt att “ska du ha en husvagn så går du till Bengt på Lödde Husvagnar”.

Årets företagarvinst, hur stort är det?
Det är absolut stort berättar en glad Siw. I år var ju hela familjen med och man såg på både Emma och Viktor hur glada de blev och att de tyckte “bra gjort mossan och farsan”. Då kände man ju wow, det kanske är lite bra ändå, en uppskattning helt enkelt.

Lite fräck som jag är, frågade jag Siw om hon tror att vinsten kommer innebära något för hela handelsplatsen.
Det lyfter ju oss, så det måste ju lyfta runt om kring också säger Siw. Vi har mycket kunder utanför kommunen som kommer hit, en del för att de är nyfikna och en del för att de vet vilka vi är, så det tror jag absolut kommer att gynna handelsplatsen samt att hela kommunen lyfts.

Det har inte alltid varit en dans på rosor med lågkonjunkturer och annat, men nu ska det njutas av vinsten och “kändisskapet”. Är det många som har grattat er?
Ja, jättemånga! Vi la ut det på Facebook på lördagen och jag tror att vi är uppe i 180 likes och 40-50 har kommenterat. Några har ringt till oss, andra har sms:at. Och i söndags när vi hade vår årliga kolbulle-dag så kom kunder med blommor, choklad och vin. Jätteroligt!

Har ni några tips till kommande företag som vill bli Årets företagare?

Att vara sig själv säger Siw. När vi fick reda på att vi hade blivit nominerade, så sa jag till Bengt, vi kan ju inte göra någonting för att vinna mer än att vara oss själva och hålla tummarna samt hoppas att de ser oss som de vi vill vara. Det här lilla företaget, familjeföretaget som ändå vill växa och bli stora, men att det är familjen Jacobsson som tar emot dem när de kommer in.

Kontakta oss

Skicka oss ett e-post så återkommer vi så fort vi kan i ärendet.

Sending

©2020 Handelsplats Center Syd

or

Log in with your credentials

Forgot your details?