Mat med kärlek

Bakom Lottas Mat står Lotta Manglind. Lotta som älskar att laga mat och gör det med kärlek. Men så har det inte alltid varit, som 22-åring kastades hon in i det österrikiska köket som kallskänka och när kocken Helmut en dag blev sjuk ställdes hon vid stekbordet med skräckblandade känslor.
Men det fixade jag berättar Lotta, ”jag hade ju sett vad han gjorde”

Lotta berättar att hon har ingen utbildning inom mat, hon är en glad amatör. Hon har lärt sig väldigt mycket av sin vän Lena som har kockexamen. Lotta är väldigt noga med att smaka maten, tycker hon inte själv att maten smakar bra, serverar hon den inte. Lotta berättar om kockarnas ABC – salt, surt och sött, hon menar att, har man de tre komponenterna i huvudet så kan man fixa till det mesta.

Många kanske känner igen Lotta. Inte så konstigt då hon har drivit Kryddgårdens Fest & Catering tillsammans med kollegan Åsa de senaste 10 åren. Lotta har dess för innan jobbat inom handikappomsorgen i 15 år och hoppar fortfarande in och jobbar emellanåt.

Den sista tiden stod Lotta själv på Kryddgården och tankarna att starta eget grodde. Efter ett tag bestämde kollegorna att separera och Lotta tog kontakt med Lars och Anna på Dahls hotell, vilket resulterade i ett samarbete.

Nu har det gått 2,5 månad och Lotta berättar att det känns jättebra, de har ett tätt samarbete.
Lotta arrenderar köket på Dahls hotell, vilket innebär att hon hyr köket och Dahls hotell caterar hennes mat. Det ska vara kul att gå till jobbet och det är det berättar Lotta.

Lottas Mat består även av en cateringdel som rullar på så smått med minnesstunder, bröllop, studenter, konfirmationer med mera. Lotta påpekar att service och personlig kundkontakt är jätteviktigt för henne och hennes tanke är att hjälpa kunden med allt när det ska anordnas fest, allt från porslin till serveringspersonal, mat, band, lokal och så vidare. Det kan jag, påpekar Lotta.

Nyfiket frågade jag Lotta, om hon har ett gigantiskt kök hemma.
Hon berättar att hon har världens minsta och tråkigaste kök, ”man får ta det som det är”. Men Lotta lagar mycket mat där ändå och hennes barn har också börjat visa intresse för matlagning vilket hon tycker är jättekul.

Framtidsplanerna för Lottas Mat & Catering i samarbete med Dahls hotell är affärsluncher till att börja med. De vill fortsätta jobba med konferenser samt kvällsbuffén som de har nu och när de känner att de kan ta sig an fler projekt så är affärslunch det första steget.

Från och med april 2015 anställer Lotta, Lotta Pettersson på 50 %. Lotta P har arbetstränat hos Lotta det senaste året och de känner varandra väl då de är gamla klasskamrater från grundskolan.
Vi arbetar och trivs så bra ihop, kompletterar varandra perfekt och har alltid kul
i köket berättar Lotta Manglind.

Lotta har även 19-åriga praktikanten Viktor i köket, en dag i veckan. Viktor har Down Syndrom och Lotta berättar att det är kärlek. Gästerna tycker att Viktor är en härlig prick, han går ofta ut och
säger god dag till frukostgästerna.

För att sammanfatta vår pratstund, det är ingen tvekan om att Lotta älskar att laga mat och att hon lägger stor vikt vid service och kundkontakt. Bilderna talar för sig själv, Viktor verkar vara en helt underbar och glad kille och jag önskar att jag träffar honom en dag.

 

lottas-mat-bild

 

Kontakta oss

Skicka oss ett e-post så återkommer vi så fort vi kan i ärendet.

Sending

©2024 Handelsplats Center Syd

or

Log in with your credentials

Forgot your details?