Lödde Idrottshall finns på HPCS

Lödde Idrottshall

Lödde idrottshall

Den 17 mars 2016 invigdes den nya tillfälliga idrottshallen i Löddeköpinge. Hallen har fått namnet Lödde Idrottshall.

Idrottshallarna i Löddeköpinge har under en längre tid varit fullbokade. I höstas blev det klart att kommunen kommer att hyra en lokal på Center syd-området, för att snabbt kunna erbjuda idrottsverksamheterna flera halltider.

– Det är jätteroligt för föreningslivet att det nu kommer att finns möjlighet till fler träningstillfällen. Vi har oerhört aktiva och drivande föreningar i kommunen och de behöver fler halltider för att utvecklas, säger Camilla Mårtensen, bildningsnämndens ordförande.

Lokalen ligger på Marknadsvägen 8 (fd ”Smart club”- huset) på Center Syd-området. Lödde idrottshall har byggts upp i en del av en stor lagerlokal. Idrottshallen består av en bottenvåning om 1 500 m² med spelplan, och en övervåning om 500 m² med omklädningsrum och cafeteria. Idrottshallen beräknas vara färdig för inflyttning i början av mars. Kävlinge kommunen hyr lokalen av Lödde Handelshus AB under en femårsperiod.

Det går att hyra Lödde idrottshall, precis som kommunens andra hallar, i första hand av föreningar och sedan av allmänheten i mån av lediga tider.

– Till att börja med kommer hallen att nyttjas av Hofterup IBF och Lödde Vikings HK. Skolorna kommer framöver att använda hallen för idrottsundervisning, men det finns utrymme för fler föreningar och verksamheter, enligt Jonny Norrby, tf verksamhetschef för Fritid & Kultur.

Kontakta oss

Skicka oss ett e-post så återkommer vi så fort vi kan i ärendet.

Sending

©2024 Handelsplats Center Syd

or

Log in with your credentials

Forgot your details?